Woz bezwaar maken

Woz bezwaar maken

Heeft u nu het gevoel dat de WOZ waarde zoals die door de gemeente voor uw woning berekend is niet klopt, dan kunt u prima WOZ bezwaar maken. Het is zeer verstandig om dit te doen, want bijvoorbeeld een te hoge WOZ waarde kan betekenen dat u straks ook teveel belasting zal moeten betalen. Wilt u de zekerheid dat de WOZ waarde klopt? Dan is het zeer verstandig om ons als specialist in WOZ bezwaar maken in de arm te nemen. Onze zeer deskundige specialisten kunnen als geen ander de waarde van jouw woning taxeren en wij kunnen eventueel namens jouw WOZ bezwaar maken en zelfs voor je in beroep gaan mocht dit noodzakelijk zijn.

Het is altijd verstandig om WOZ bezwaar te maken als je het niet eens bent met de beschikking

Krijg jij van de gemeente een WOZ beschikking en ben je het daar niet mee eens? Dan is het zeer verstandig te kiezen voor WOZ bezwaar maken. Let op; WOZ bezwaar maken kan precies tot zes weken na de dagtekening die je vindt op de WOZ beschikking van de gemeente. Wil je WOZ bezwaar maken na de termijn van zes weken? Dan is dat in principe niet mogelijk. Je kunt binnen de termijn van zes weken wel bij de gemeente aangeven dat je meer tijd nodig hebt om het bezwaar te kunnen onderbouwen. Je hoort dan vervolgens van de gemeente hoeveel (extra) tijd je daarvoor krijgt. Wil je WOZ bezwaar maken, dan is het natuurlijk wel zo dat je het bezwaar moet onderbouwen. Alleen bezwaar maken omdat de waarde te hoog is, heeft geen zin. Om er zeker van te zijn dat het bezwaar kans van slagen heeft, is het zeer verstandig om ons in te schakelen. Onze taxateurs kunnen de waarde van jouw woning exact taxeren om zo wel de juiste WOZ waarde te kunnen bepalen.

WOZ bezwaar maken is werk voor professionals

WOZ bezwaar maken is vervolgens een kwestie van wachten op de uitspraak van de gemeente. De gemeente kan daar even de tijd voor nemen, in principe tot het einde van het jaar waarin je bezwaar aantekent. Die periode kan door de gemeente nog eens eenzijdig met een periode van zes weken verlengd worden. In bepaalde gevallen kan het voorkomen dat de gemeente niet reageert. Je kunt dan de gemeente in gebreke stellen. Ook dan doe je er zeer verstandig aan om voor onze diensten te kiezen. Er dient dan een ingebrekestelling opgesteld te worden Daarbij dient duidelijk te worden op welk bezwaarschrift de ingebrekestelling betrekking heeft, je geeft aan dat de gemeente niet of niet tijdig uitspraak heeft gedaan over jouw bezwaarschrift en je verzoekt de gemeente om alsnog stelling te nemen over het door jou ingediende bezwaarschrift. Het zijn allemaal zaken waar wij je prima mee kunnen helpen en ondersteunen.

De voor- en nadelen van een te hoge WOZ waarde

Stel dat de gemeente uitspreekt dat zij de WOZ waarde wel juist vinden, dan kun je nog in beroep gaan via de rechter. In dat geval dien je goed beslagen ten ijs te komen. En opnieuw is het dan zeer verstandig om voor ons te kiezen. Dan is de kans groter dat je alsnog in het gelijk gesteld wordt namelijk. Mocht je het niet eens zijn met de WOZ beschikking die je van de gemeente geregen hebt, dan is het altijd verstandig WOZ bezwaar te maken. Is de WOZ waarde namelijk te hoog, dan ga je meer belasting betalen. Zo gaan bijvoorbeeld de inkomstenbelasting en de onroerendezaakbelasting (OZB) omhoog. Ook de gemeentelijke belasting zal bij een te hoge WOZ waarde omhoog gaan. Aan de andere kant kan een te hoge WOZ waarde ook voordelen hebben. Zo kan de verkoopprijs hoger worden en bovendien krijg je te maken met een lagere hypotheekrente. WOZ bezwaar maken? Dan doe je bij voorkeur zaken met ons. Onze specialisten kunnen je namelijk altijd op professionele wijze bijstaan en helpen. Belangrijk, want een bezwaar moet aan nogal wat eisen voldoen. Bovendien moet er sprake zijn van een goede onderbouwing en voorts dient het bezwaar altijd op tijd ingediend te worden. En dit zijn zaken die je maar beter aan een specialist over kunt laten.

WOZ bezwaar maken
Tags: No tags

Comments are closed.